6.10.12

פלאפל פאשן יוצאת לאכול


יש לא מעט אנשים שחושבים שאני מאוד אוהבת לאכול. אני לא נוהגת להתווכח איתם ולנסות להסביר שאני דווקא מאוד אוהבת את חוויית האכילה משום שמעטים הם אותם יחידי סגולה שיבינו בדיוק למה אני מתכוונת כשאני אומרת "חוויה".

שלא תטעו, וגם הם לא טועים, אני אוהבת לאכול במיוחד כשמדובר באוכל שעשוי כהלכה, ממרכיבים טריים ואיכותיים ומוגש בצורה אסטטית ונעימה לעין. עוד יותר אני אוהבת לעשות את פעולת האכילה בסביבה תומכת. מה זה סביבה תומכת תשאלו? הרי לא מדובר בקורס הכנה ללידה. או! סביבה תומכת אכילה חייבת להיות נעימה לחמשת החושים. תחילה, עליה להיות נעימה לעין, נקייה, אסטטית ומכאן, גם נעימה לחוש המישוש שכן מרפקים לא מניחים על השולחן מטעמי נימוס אבל, אם כבר הנחנו וזכינו למרפקים דביקים, נעים זה כבר לא יהיה. על הסביבה להיות נעימה לאוזן-כן, מוזיקה רגועה אך שמחה ולא רועשת מידי. על כך שהסביבה צריכה להיות נעימה לאף, אין מה להרחיב וכמובן, שהיא חייבת להיות נעימה לחך.

את קפה לולו ברחוב אלקלעי אשר במתחם בזל הכרתי מימיו הראשונים, עוד כשהקפה היה מוסך. המקום עבר שינויים רבים מאז שנפתח ואף הפרדת כוחות בין השותפים. לפני יותר משנה, נפתח הביסטרו של לולו בשכונת נווה צדק באחד מרחובותיה העמוסים ביותר, רחוב שבזי. המקום נראה לי מבטיח במיוחד אך מהר מאוד התחיל לזייף עם קציצות דגים שנולדו בפולין ועם העליה ארצה זכו למפגש עם פלפל חריף. השאר לא היסטוריה כמו אכזבה, שכן אף פולניה לא תוותר על אופיה המקורי, גם לא לטובת המפעל הציוני.

הרבה מי ביוב נשפחו ברחובות תל אביב מאז אותה קציצה פולניה והנה באחד הימים במהלך חג הסוכות מצאתי את עצמי רעבה ועם כמה שעות טובות להרוג. חשבתי סושי וחשבתי כריך טונה ובסוף החלטתי לתת צ'אנס נוסף ללולו. הסיבה לכך פשוטה, הייתי בטוחה שעד עכשיו המקום כבר ייסגר אך אם נראה כי הוא שורד, שווה לראות כי אולי השתנה משהו. אכן, השתנה. נראה כי התפריט הוא זה שזכה למפגש עם הפלפל החריף והפך להיות מעניין יותר ומתאמץ פחות.


עסקית הצהריים של ביסטרו לולו היא לא מהיצירתיות או המשתלמות ביותר שפגשתי בחיי והיא כוללת מנה ראשונה ועיקרית בעלות של המנה העיקרית. אני בחרתי בסביצ'ה דג למנה ראשונה שהפתיע בשילוב טעמים נכון ועדין. ליד הסביצ'ה קיבלתי מנת לחם - "האם תרצי את לחם הפרטצל שאנחנו עושים כאן במקום? בעסקית הוא עולה רק 8 שקלים." - אמרתי כן ולא הצטערתי לרגע. הלחם הזה הוא שוס אמיתי, פשוט נהדר.



למנה עיקרית בחרתי בניוקי תפוחי אדמה עם אספרגוס ועגבניות לחות. הכל היה נפלא רק שהיה חסר לי קצת מלח וזה משהו שלא קורה כמעט אף פעם. הניוקי היה דביק במידה הנכונה והשילוב של האספרגוס והעגבניות הלחות, היה פשוט ונכון ואפילו, חרגתי מהרגלי שלא לאכול מוצרי חלב ונהנתי גם משבבי הפרמז'ן. שילמתי על כך עם כאב בטן קטן אחר כך, שהיה שווה את זה. אם אתם אוכלים מוצרי חלב דרך קבע, לכם הבטן לא תכאב, אל תדאגו.









המרכיבים טובים, הביצוע גם הוא. הסביבה תומכת וחך מרוצה - פלאפל פאשן יצאה שבעה ומרוצה. אם מזדמן לכם לבקר בנווה צדק ובא לכם ארוחה איכותית, כנראה שביסטרו לולו הוא המקום.


4 תגובות :

  1. מסכימה איתך לחלוטין לגבי עניין חמשת החושים. בגלל זה אני תמיד אעדיף ללכת עם בן זוגי למסעדות, מבחינתי הוא הפרטנר המושלם לכל נושא האכילה(ולכל דבר בערך... :) ).
    המנות נראות נפלא ויש לי הרגשה שמעולם לא אכלתי שם (אולי בעצם רק קפה ועוגה, וזה היה ממש מזמן!).
    אנסה בקרוב מאוד, המלצות שלך אני מאוד אוהבת!
    נשיקות

    השבמחק
  2. אחד הדברים האהובים על בעלי לעתיד (כמה מוזר לומר) ולי הוא לאכול במסעדות שמעולם לא ביקרנו בהן, וגם בכאלה שכן, וגם אוכל בכלל. המנות נראות קלאסיות וטעימות, יש מצב שנבקר שם ממש בקרוב :)

    השבמחק
  3. ממליצה ללכת לשם באמצע השבוע או ביום שישי בערב. נווה צדק קסומה בימי שישי בערב, היא שקטה ורומנטית. זאת בניגוד למוצאי שבת, שהיא הומה אדם ולא כיפית בכלל :)

    תהנו!

    השבמחק