25.11.12

לאכול [לא] חיות

יש כמה מקומות בתל אביב, שאני אישית מאוד אוהבת ויודעת, שיש אנשים שפשוט לא יכולים לסבול. מצב כזה של או שכן אוהבים או שלא - שוק הכרמל הוא אחד מהמקומות האלה. אני כמובן מאוד אוהבת אותו ודווקא נהנית יותר לשוטט ולרכוש בסמטאות של השוק ולא בהכרח ברחוב הכרמל, הרחוב הראשי של השוק.  


אני יכולה להבטיח שדווקא הדוכנים והחנויות שיש ברחובות הצדדיים לכיוון מערב, זולים יותר ומעניינים יותר. בטח ובטח, כשזה מגיע לדוכני תבלינים ופירות יבשים. בנוסף, מי שמחפש לקנות חכם יוכל למצוא שם חנויות עם מוצרי ניקוי הרבה יותר זולים מאשר ברשתות השיווק וכמובן, עוד כל מיני מציאות.


עוד אפשר למצוא בכיוון הזה המון מסעדות קטנות וביתיות במלוא מובן המילה. מדובר בשטחים פצפונים עם כמה שולחנות ואיזו דודה מלאת אופי שמעמידה סירים מידי בוקר ומפנקת את כולם בצהריים. אני פחות בקטע של המסעדות האלה ספציפית. לא יכולה לשים את האצבע על מה בדיוק לא מסתדר לי שם אבל, זה המצב. מה שפתר לי את הבעיה באזור היא מסעדת "המטבחון" שהיא מאוד ביתית מחד אבל, "מסעדתית" מאידך. 

רחוב רבי עקיבא 18, פינת רחוב גדרה | תל אביב
יתרון בולט של המטבחון עבורי הוא תו ה- Vegan Friendly שיש למקום, מה שאומר שאנשים מוזרים כמוני, שלא אוכלים בשר ונמנעים ממוצרי חלב כמו מליחה בגרון, יוכלו להנות שם. כמובן, שזה לא סותר הנאה של קרניבורים למינהם, שיוכלו להנות גם מתבשילי בשר נהדרים.



המקום עצמו בעל מרפסת דק חיצונית שאפשר לשבת בה וכמובן, חלל פנימי מרווח וחתול מתפנק אדיר ביותר. הוא אוהב לעשות פוזות למצלמה אבל, יותר מכל הוא אוהב ללקק לעצמו את הבטן תוך שכיבה על הגב. אל תנסו את זה בבית.

את ארוחת הצהריים שלי התחלתי עם תה קר שמכינים במקום והוא מאוד לימוני ומרענן. לידו קיבלתי מי סוכר אבל, אני אישית לא אוהבת להמתיק משקאות ולכן, נהניתי מהתה הלימוני כמו שהוא.



למנה ראשונה, הזמנתי חצילים בטחינה, שהגיעו בליווי לחם כפרי מלא, ממש כמו שצריך. אני חייבת להודות שכבר כאן הייתי מלאה אבל, לא יכולתי לוותר על המנה האהובה עלי - ממולאים צמחוניים. 



אוווווו ממולאים...שני ממולאים, צמחוניים או לא, תמורת 40 שקלים - בהחלט מנה שאפשר לחלוק עם שותף לארוחה, במיוחד שהיא מגיעה גם עם צלחת חמוצים ביתיים מעולים.




אני בחרתי להזמין סלק ופלפל ממולאים. הסלק הוא שוס אמיתי בעיני ואני מאמינה שיהיה גם עבור אחרים שאוהבים סלק בוריאציות השונות שלו. מי שסלק לא עושה לו לרייר, עדיף שיוותר וילך הישר לפלפל שמלא בטעמים פיקנטיים. המילוי מורכב באורז, ירקות מגורדים כמו גזר ובצל ואולי טיפה סלרי וגם אגוזים וצנוברים. מדובר בחוויה לחך שכל צמחוני [או לא, אבל בעיקר צמחוני] יהנה ממנה.

הארוכה כולה: שתיה, מנה ראשונה ועיקרית - הסתכמה ב - 77 שקלים ללא טיפ. אולי לא מדובר במסעדה בסגנון ביתי מהזולות שתפגשו ובטח שהיא לא מהזולות באזור כרם התימנים בואכה שוק הכרמל אבל, היא מעולה והמנות מספיק גדולות בשביל לחלוק אותן עם שותף או שותפה לתענוג. האוכל פשוט וטעים וגם, פשוט טעים. שילוב הטעמים מעולה וניכר שמי שמכין את האוכל, אוהב לא רק לאכול אלא, גם להכין.

בתאבון :)

5 תגובות :

  1. פוסט מקסים, והתמונות מדהימות !
    גם אני אוהבת את שוק הכרמל,
    תודה על ההמלצה !
    :-)

    השבמחק
  2. הפלפל הממולא נראה מעולה!
    (יצא לי חרוז :) )

    השבמחק
  3. גרתי בת"א ממש קרוב לשוק ותמיד הייתי עושה בו קניות, מהר מאוד גיליתי את השוק הסודי שמקביל לכרמל אבל הכל בו בחצי מחיר. אני עדיין מתגעגעת אליו...
    המטבחון היא אחת המסעדות הטובות, ואני חייבת להודות שהמנה של הסלק הממולא העברה אותי לצד השני ולמעשה מסלידה עזה הפכתי לגרופית של סלק, ועכשיו אני אוהבת אותו על כל צורותיו.

    השבמחק
  4. orly - מחמאה על תמונות ממך זה דה בסט! תודה רבה.

    יאנה - לול :)

    נגה - איזה כיף שעברת צד בסלק! אני אוהבת אותו מילדות ואם מכינים אותו כראוי, הוא מעדן. שמחה שאת חולקת איתי את החיבה לצד הפחות מוכר של שוק הכרמל.

    השבמחק
  5. יש מצב שזה מעורר תאבון....

    השבמחק

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...