17.4.13

להשביע את החושים


אם נניח בצד איך אנשים אחרים היו מגדירים אותי, אני יכולה להגיד, שבאופן אישי הייתי מגדירה את עצמי לא כבת אדם שאוהבת לאכול אלא, כבת אדם שאוהבת אוכל. ההזמנה להתארח במסעדת מסה של אביב משה לארוחת צהריים [להלן, גילוי נאות] לא יכלה להגיע בזמן טוב יותר; מאז הפגישה הרנדומלית שלי עם רופא השיניים לפני כשבוע, כל מה שהכנסתי לפה היו תפוח אדמה וגזר מבושלים, מרוסקים במזלג ומתובלים במלח ובשמן זית. אומרים שכשאתה רעב הכל טעים וזה נכון, עד השלב שבו אתה טועם אוכל מעשה ידי אמן.

סשימי "פסיפק" סלמול, סלק, קרם אגסים וטאבולה של כוסברה ושקדים

לחם הבית - לחם בוכרי ומטבלים
באחת השיחות שניהלתי עם חברה טובה שלי, על כמה ששתינו אוהבות אוכל, על מרכיבים איכותיים ובישול נהדר, היא ציינה בפני שהרגע שבו היא התוודעה להמבורגר של מסעדה בשונה מזה של מקדונלד'ס, היה רגע מקולל. מבחינתה, באותו רגע הכל השתנה ואי אפשר היה לחזור אחורה ולהתייחס לאוכל באשר הוא כ"דלק". עם כמה שאני מסכימה עם האמירה, יש ימים שאצלי אוכל הוא אוכל – אני רעבה, אני אוכלת אבל, מהר מאוד מגיעה המקבילה הקולינרית ל"אין לי מה ללבוש", שנשמעת יותר כמו "בא לי משהו טעים".

קרפצ'יו שייטל, זרעי עגבניות, חרדל "מוברש" ופרמז'ן 

בגלל שאני אוהבת אוכל ולא רק לאכול, אני מתייחסת לחווית האכילה במסעדה כמכלול של מספר גורמים שחייבים להתקיים: טעמים נהדרים, שירות מצויין, אסטטיקה ויזואלית ונוחות. את כל אלו זכינו לקבל ב"מסה" ובמבט מסביב, נראה שגם שאר האורחים שנכנסו למסעדה על מנת להנות ממנות נהדרות במחיר של ארוחה עסקית [מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 96/116 שקל] זכו לשירות קשוב ואדיב ואווירה נעימה.

ארטישוק צעיר ועלי פסטה בפונדו בלו בוואריה ועגבניות לחות
איך יודעים שהשירות טוב? כשמזמינים את המנות ממלצר אחד אבל, הן מגיעות לשולחן בעזרתו של מלצר אחר והוא לא צריך לשאול מי הזמין מה אלא, הוא מתעדכן על כך ברגע שהוא מניח את המנות על המגש וכך גם יודע להניח כל מנה בפני זה שהזמין אותה – זה שירות טוב. במילים אחרות, ככל שהלקוח צריך להסביר את עצמו פחות, כך השירות טוב יותר. ואכן, כך היה.

כבד אווז בסילאן וטחינה, בהשחמה של סוכר חום ומלח שחור 
כל המנות שטעמנו היו נהדרות ואכן, נעשו בידי אמן. עד כדי כך, שלא יכולתי לפסוח על מנת כבד האווז שהושחם בסוכר חום ומלח שחור, סילאן וטחינה והוגש בליווי מיני טוסטים. אין דרך יותר טובה לתאר את המנה הזו מלבד לומר, שהיא הייתה טעימה כמו קינוח. המנה שהקרניבור [הידוע גם בתור החבר שלי] הכי נהנה ממנה הייתה קרפצ'יו בקר [שייטל], שלטענתו זו הייתה מנת הקרפצ'ו הטובה ביותר שאכל מימיו ולא, זה לא היה הביקור הראשון שלו במסעדת שף בארץ או בחו"ל. המנה שהכי בלטה עבורי, אם נניח את הקינוחים לרגע בצד שכן, כידוע לקינוחים יש קיבה נפרדת – הייתה מנת הסלמון. הדג היה עשוי בדיוק במידה הנכונה כשהוא מקורמל מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים והמנה עצמה כללה מספר מרכיבים גדול במיוחד שבאופן קוסמי כמעט, השתלבו כולם בהרמוניה. עם כל ביס שהכנסתי לפה, הרגשתי טעם חדש ובכל פעם דיווחתי לקרניבור עליו, שבשלב מסויים התחיל לדאוג לשפיותי. "אני לא מאמינה! יש פה גם נענע! לא רק כוסברה! וסלק!" – ניסיתי לעצור את עצמי מלצעוק. "יש פה גם ג'ינג'ר והבצלים המקורמלים וניוקי! ופטריות...אני לא יודעת איך להתמודד עם כל זה!" – זה היה השלב שבו התחלתי לרשום לעצמי כל אחד מהטעמים שמצאתי כדי לנסות ולהבין איך כל כך הרבה מרכיבים שונים, יכולים ליצור מנה הרמונית כל כך.

"נתח קצבים" וסלט פיקנטי של תפחוי אדמה מדורה

סלמון מקורמל עם קציפת קוקוס, ניוקי , פטריות יער וזוקיני [וזה לא הכל!]

מכל המנות שטעמתי, לא הייתה מנה אחת שלא אהבתי, אפילו הלחם הבוכרי היה כל כך טרי שהתחשק לי להניח עליו את הראש ולנמנם. מה שכן, המטבלים שהגיעו עם מנת הלחם לא היו כוס האספרסו שלי. 

קינוח פירות יער
כמובן, שלקינוחים יש קיבה נפרדת ואי אפשר לבקר ב"מסה" ולא להתענג על קינוח פירות היער שהוא התמצית של כל קינוח באשר הוא – צבעוני ומתוק וזה היה גם הקינוח שזכה בליבו ובשארית קיבתו של הקרניבור. אני לא יכולתי להפסיק לנעוץ את הכף שלי לתוך קערה שהכילה טרמיסו פסיפלורה, שברי פקאן מסוכר וקרם שוקולד לבן, קינוח שניכן באיזון המדוייק ביותר של המתוק.

טירמיסו פסיפלורה, פקאן מסוכר וקרם שוקולד לבן

לסיכום, אני יכולה להגיד באופן חד משמעי שביקור במסעדה MESSA הוא ללא ספק חוויה קולינרית מהטובות ביותר שהיו לי. אם אתם רוצים להתנתק לרגע מיום עבודה עמוס ולקפוץ לארוחת צהריים עסקית נהדרת או שאתם סתם ביום חופש ורוצים להתענג על אוכל נהדר - זה המקום. אנחנו בודאי נחזור למסה, לארוחת ערב שאני בטוחה שתהיה לא פחות משביעת חושים מזו בצהריים.


 MESSA
רחוב הארבעה 19, תל אביב
שעות פעילות:
ימים א'-ש'
עסקיות: 12:00 - 15:30
תפריט ערב: 19:00 - 01:00
03-6856859

תודה מיוחדת לשף אביב משה ולצוות המסעדה על אירוח נפלא וחוויה בלתי נשכחת.
תודה למיטל על ההזמנה.





13 תגובות :

  1. אני מתה על המסעדה הזאת. הכי טעים שיש והצילומים שלך מעולים!

    השבמחק
  2. או גד מה עשית לי?!

    השבמחק
  3. מסעדה נהדרת ! מאוד נהנתי מהפוסט ומהצילומים.

    השבמחק
  4. קודם כל, אני רוצה לומר שאני קוראת אותך כבר המון זמן ורכשתי בעקבות המלצות שלך המון דברים. יש לך טעם מעולה.
    אבל,
    קצת קשה לי בזמן האחרון עם כל הגילוי נאות והסקירות על המוצרים שהתקבלו על ידי כל משרדי היח"צ וכו'. אני יודעת ומאמינה שאת ממליצה רק על מה שנהנית ממנו ונראה לך ומביעה את דעתך גם הלא חיובית על מוצרים שלא נראים לך אבל לי זה קצת מרגיש שפעם היית בוחנת סתם מוצרים שנקרו בדרכך ולאו דווקא נשלח ממשרד זה או אחר.אני גם מבינה שחלק מהעניין בלהיות בלוגרית זה להינות ולסקור את הדברים שנשלחים.
    אני מקווה שאני לא פוגעת בתגובה שלי, פשוט בתור קוראת ותיקה היה לי חשוב לומר זאת, דווקא בגלל האהבה שלי לבלוג שלך.

    השבמחק
    תשובות
    1. כל עוד את יודעת שאם כתבתי שאהבתי משהו, באמת אהבתי אותו, אז אנחנו בסדר. הגילוי הנאות צריך רק לשמח אותך [עצם העובדה שאני כותבת גילוי נאות, בניגוד לבלוגים אחרים.] ולאשר לך שאת אכן קוראת בלוג שמאחוריו עומדת כותבת שאכפת לה מהקוראים שלה.

      מחק
  5. זה נראה נפלא, אני מודה, אבל מסה תמיד נתפסה בתודעתי הביקורתית-יתר-על-המידה כמסעדה של כדורגלנים ודוגמניות..

    השבמחק
    תשובות
    1. אני יכולה להבין למה את חושבת ככה אבל, אני יכולה להגיד לך שבצהרי היום אין בכלל את התחושה הזו והמקום מלא באנשי עסקים/אנשים "רגילים" שבאו לאכול. מעניין איך שם בערב...עוד לא ניסינו.

      מחק
  6. וואו, האוכל נראה מעולה!
    זו הבעיה עם אוכל טוב, קשה מאוד לחזור אחורה אחר כך ;)

    השבמחק
  7. אני אישית אוהבת את החומוס של הקוסם, ודובוני אכפת לי על מקל

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מעדיפה את הפלאפל של הקוסם, כי החומוס עשה לי מיני קלקול קיבה לפני כמה שבועות. אגב, דובוני אכפת לי על מקל אני יכולה לאכול תמיד. בזוגות אבל.

      מחק

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...